agenda

Niets van 8 mei 2021 tot 21 mei 2021.

naschoolse opvang

Je ontdekt het natuurlijk bij Junis Kinderopvang!                                                logo-junis

 Buitenschoolse opvang

Een groot aantal werkende ouders maakt voor hun kinderen al gebruik van buitenschoolse opvang: vóór of na school, tussen de middag en in schoolvakanties. De school heeft voor deze opvang een convenant gesloten met Junis Kinderopvang. Ouders hebben voor opvang bij Junis de keuze uit gastouderopvang of opvang bij een BSO. In het pand van De Rank is BSO De Boomhut gevestigd. Buitenschoolse opvang omvat voorschoolse- (ontbijtclub), tussenschoolse- (lunchclub), naschoolse opvang en vakantieopvang.

Ontbijt- en lunchclub

Op een groot aantal BSO’s heeft Junis Kinderopvang een ontbijtclub gestart. Dit is opvang voordat de school begint. Een rustige start voor kinderen. Ze kunnen er spelen en ontspannen aan de dag beginnen. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat ze veilig en op tijd bij hun school zijn.

Naschoolse opvang

De meest bekende vormen van opvang zijn na schooltijd en op schoolvrije dagen. Onze BSO’s zijn sfeervol ingericht zodat kinderen zich er snel thuis voelen. Elke dag is er een activiteitenprogramma voorbereid. Keus te over maar ook niks doen mag! BSO-tijd is vrije tijd!

Thema BSO’s

Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er vier thema BSO’s. Zoals de naam al zegt, draaien de activiteiten op deze BSO’s om een bepaald thema. Onderzoek onder de oudere kinderen toonde aan dat zij behoefte hebben aan activiteiten die inspelen op hun interesses. Thema BSO’s zijn niet aan scholen gebonden,  maar toegankelijk voor kinderen van 8 jaar en ouder van alle Alphense basisscholen. Een uitzondering hierop is thema BSO Het Avontuur; deze BSO is alleen toegankelijk voor leerlingen vanaf acht jaar van basisscholen in Kerk en Zanen in Alphen a/d Rijn. Alleen vakantieopvang afnemen op een thema BSO is ook mogelijk (vanaf 8 jaar)!

Vakantieopvang

Vakantieopvang is opvang die in combinatie met naschoolse opvang kan worden afgenomen. Uitsluitend vakantieopvang is uiteraard ook mogelijk. Voor kinderen die gedurende het schooljaar naschoolse opvang afnemen en ook in schoolvakanties gebruikmaken van de opvang geldt dat zij vakantieopvang afnemen bij de locatie die zij gedurende de schoolweken bezoeken. Alle BSO’s werken in vakantieweken één of meer keer samen met de thema BSO’s.

Wilt u meer weten over één of meer vormen van buitenschoolse opvang? Kijk op www.junis.nl en neem contact op met medewerkers van de afdeling Klantenservice (0172 –  424 824). Zij helpen u graag verder!

 

De Rank
Lauraplein 1
2406 BB Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 130
dependance:
Nicolaas Beetsstraat 1a
2406 XC Alpen a/d Rijn
T 0172 - 475 590SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders