agenda

Niets van 28 september 2020 tot 11 oktober 2020.

hoofdluis

Regelmatig wordt op school hoofdluis geconstateerd. Ervaring heeft geleerd dat het meeste effect wordt bereikt wanneer ouders actief worden betrokken bij het bestrijden van hoofdluis. De schoolraad zet een effectieve methode van hoofdluisbestrijding in door de moeders van de luizenbrigade. Deze moeders controleren in de week na een vakantie van minimaal een week alle kinderen van alle klassen.

Wordt er bij een kind levende hoofdluis geconstateerd dan worden de ouders gevraagd om hun kind op te halen voor behandelingen en ontvangt de groep een behandelingsbrief. Daarin staat hoe je de luis te lijf gaat en wordt gevraagd uw kinderen dagelijks te controleren op hoofdluis. Ook wanneer er incidenteel hoofdluis wordt geconstateerd komt de luizenbrigade in actie. Na een week wordt er in de klas(sen) waar luis is gevonden een hercontrole gehouden.

Vanuit onze gezamenlijke verantwoordelijkheid de luis de baas te blijven, vragen wij u ons z.s.m. in kennis te stellen als u bij uw kind hoofdluis ontdekt.

Luizenkam in haar kolomfoto

Wat kunt u doen?     Meer informatie

De Rank
Lauraplein 1
2406 BB Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 130
dependance:
Nicolaas Beetsstraat 1a
2406 XC Alpen a/d Rijn
T 0172 - 475 590SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders