agenda

Niets van 15 juli 2018 tot 29 juli 2018.

hulpverlenende instanties

In Alphen aan den Rijn zijn vele instanties die ouders en school willen ondersteunen in de opvoeding, gedrag en onderzoek. Ouders zijn natuurlijk vrij om zelf de hulp te zoeken. Dikwijls werken ouders en school samen om te kijken op welke wijze hulp ingeroepen kan worden. Ouders nemen het initiatief om hun zorg op school uit te spreken, of de leerkracht van uw kind neemt het initiatief om met ouders te spreken over de zorg. Samen met ouders wordt dan gekeken welke instantie dan zou kunnen helpen.

 

Sinds 1 januari 2018 is “GO VOOR JEUGD” de overkoepelende instantie waar aangeklopt kan worden.

Hun website is:    https://www.govoorjeugd.nl/

Onder de knop menu leest u bijvoorbeeld:

Voor wie is GO! voor jeugd?
Ben jij onder de 18 en woon je in Alphen aan den Rijn of Kaag en Braassem? Dan kan je voor al je vragen en problemen bij mij terecht.
Voel je je vaak somber of angstig? Zit je niet lekker in je vel? Misschien heb je problemen op school, met je ouders of met een vriend? Ik kan je met bijna alles helpen, alleen niet voor het maken van je huiswerk of het opruimen van je kamer 😉
Ik help ook ouders en volwassenen. Zit je met vragen over bijvoorbeeld opvoeding, schoolkeuze of gezondheid van je kind? Ook jij kan bij mij terecht. Ik heb veel collega’s met kennis op verschillende gebieden en ken alle instellingen in onze regio.
Heb je hulp nodig? Neem hier contact met mij op.
Waarom doe je dit?
Ik vind het belangrijk dat iedereen veilig en gezond opgroeit. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. En ook niet of je een beperking hebt. Ik help je met het vinden van je talenten, het oplossen van problemen en kan je op allerlei gebieden begeleiden.
Hoe help je?
Iedereen heeft wel eens een probleem. Soms kun je het zelf oplossen en soms heb je daar hulp bij nodig. We praten samen over je vraag en zoeken uit waar ik jou het beste mee kan helpen. Dan kijken we welke hulp het beste bij je past. Misschien kan ik je helpen, misschien iemand anders. Ik help jou, maar natuurlijk ook de mensen om je heen.

Graag trekken we samen met u op!

 

De Rank
Lauraplein 1
2406 BB Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 130
dependance:
Nicolaas Beetsstraat 1a
2406 XC Alpen a/d RijnSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders